O nama

Inforovinj.com je kao projekt zamišljen u proljeće 2001 godine.

Od tada do danas iza njega stoje Dalibor Talajić i Mladen Sever odnosno Ars-design studio.

Nakon pažljivog planiranja i tehničke pripreme, na jesen 2001 godine, obratili smo se Turističkoj Zajednici Rovinj i ponudili im našu viziju portala za promicanje Rovinjske turističke ponude, a naročito prezentaciju privatnog smještaja u Rovinju.

Kako se u isto vrijeme i Turistička zajednica Rovinj (kojoj je tada na čelu bio Dario Činić) spremala za izradu svojih prvih intenet stranica, dogovorili smo zajedničku suradnju; Ars-design je dobio povjerenje za izradu stranica Turističke zajednice Rovinj a inforovinj.com će kao zaseban portal besplatno postaviti prezentaciju cjelokupnog privatnog smještaja u Rovinju.

Početkom 2002 godine, na adresu svih prijavljenih iznajmljivača privatnog smještaja odaslan je poziv za besplatno oglašavanje na internetu. U to vrijeme, Internet je na ovim prostorima bio još u povojima a prezentacija privatnog smještaja i komunikacija sa potencijalnim gostima putem interneta predmet podsmjeha :)

Za one malo hrabrije, nije bila rijetkost kad smo odlazili kod iznajmljivača i objašnjavali im kako Internet radi, spajali modeme na telefonske priključke i otvarali korisničke e-mail adrese.

Prva stranica na inforovinj.comprva stranica na inforovinj.com

2002 godine postavljaju se stranice Turističke Zajednice Rovinj  i inforovinj.com.

Godinu dana kasnije, 2003 godine, tada vodeći informatički časopis u Hrvatskoj, VIDI, proglašava inforovinj.com i  stranice Turističke zajednice Rovinj najboljim stranicama za područje turizma. Koliko je nama poznato, nikad više nisu, u sličnim natječajima, jednoj destinaciji dodijeljene čak dvije nagrade za dva različita projekta.

Od 2004 godine inforovinj.com djeluje samostalno.

U prvih nekoliko godina rada, inforovinj.com je ponudio pregršt rješenja koja su bila novost na ovim prostorima (i šire). Jedno od takvih je i interaktivna mapa grada izrađena u flash tehnologiji koja je sve do pojave google maps bila jedinstveni proizvod čije je "screenshotove" (ilegalno) koristio velik broj konkurenata.

Originalnost sadržaja je jedan od osnovnih postulata u našem poslovanju; od originalnih programerskih  rješenja do originalnih fotografija svega vezanog uz promociju Rovinja.  Nikad se nismo bavili kopiranjem; inforovinj.com je od njegovih početaka, i zahvaljujući uspjehu tijekom 21 godina rada, bio predmet kopiranja.

Danas, 21 godina od naših početaka, na internetu ima nekoliko jako kvalitetnih (i onih manje kvalitetnih) web destinacija koje promoviraju Rovinjsku turističku ponudu. Mogućnost kvalitetnog odabira ili kombiniranja prezentacije od velike je pomoći iznajmljivačima privatnog smještaja i nama je neizmjerno drago, da svojom kvalitetom, znanjem i entuzijazmom imamo povjerenje velikog broja iznajmljivača.