Upoznajte Rovinj

Rovinj u Istri je jedan od najljepših gradova u Hrvatskoj. Tko jednom posjeti naš grad, teško ga zaboravlja i najčešće mu se ponovno vraća. Ljepote Rovinja često ostavljaju dubok trag pa se povezanost njime proteže generacijama.

Rovinj se nalazi na zapadnoj strani istarskog poluotoka, a prostire se sjeverno od Limskog kanala, te južno do Bala. Krasi ga izrazito razveden arhipelag sa čak 14 otočića i 6 hridi. Najpoznatiji otoci su Sveti Andrija (Crveni otok) i Sveta Katarina nadomak strogradske jezgre. Na oba otoka nalaze se hoteli: Hotel Istra na otoku Sv. Andrije i Hotel Katarina na otoku Sv. Katarine.

Rovinj je najjače turističko središte u Hrvatskoj i već nekoliko godina za redom bilježi rekordnih 3 milijuna noćenja tijekom sezone. Gostima se nudi vrlo bogata ponuda smještajnih kapaciteta, pa ćete moći odsjesti u privatnom smještaju, hotelima, turističkim naseljima, kampovima ili u naturističkom kampu Valalta.

Rovinjske plaže su tipične za ovaj dio sjevernog Jadrana. Najčešće ćete pronaći kamenite rtove i šljunčane uvale koje se ritmično ponavljaju duž 67 kilometara rovinjskog priobalja.

Park šuma Zlatni rt, koja se nalazi na južnom dijelu grada, također će vas očarati. Šetnja, trčanje, vožnja biciklom i kupanje u stogodišnjem zaštićenom parku jedinstvena su iskustva za pamćenje. Ulaz u park se nalazi pored Hotela Eden, Lone i Monte Mulini, odnosno unutar gradske plaže u uvale Lone.

Rovinj, Istra - Rovinj
  • Rovinj ima 14.294 stanovnika (popis 2011)
  • nalazi se na zapadnoj obali istre
  • službeni jezici su hrvatski i talijanski
  • mediteranska klima
  • osnovna gospodarska grana je turizam

Plaže u Rovinju

Rovinjske plaže Samo na inforovinj.com - najkompletniji opis rovinjskih plaža na internetu sa originalnim fotografijama.

Znamenitosti

Znamenitosti u Rovinju U Rovinju i okolici imati ćete što vidjeti i istražiti. Od rovinjske starogradske jezgre, Crkve Svete Eufemije, arheoloških nalazišta...

Foto galerija

Rovinj foto galerija Rovinj je neicrpan izvor prekrasnih fotografija. Izbor naših fotografija Rovinja koje su nastale u zadnjih nekoliko godina naći ćete u našoj Foto galeriji.

Ribarska tradicija

Ribarska tradicija Rovinj Ribarska tradicija u Rovinju još je uvijek snažna i vidljiva na svakom koraku. Ribari koji popravljaju i pletu mreže uz obalu do Muzeja o batani...

Informacije o Rovinju

Korisne informacije Sve što vam može zatrebati da se lakše snađete u našem gradu.

Život u moru

Život u moru Ne znate koje vrste riba žive na sjevernom Jadranu? Ovdje vam nudimo interesantne informacije.

Rovinjske priče

Rovinjske priče Da je Rovinj začudan, lijep, šaljiv i mističan saznaćete čitajući rovinjske priče V. Majerića.