Parkirališta

Rovinj je mali srednjovjekovni gradić kojeg njegova zbijena mediteranska arhitektura i činjenica da se starogradska jezgra nalazi na poluotoku zatvorenom za promet, čine nespretnim za današnje vozače navikle da pod svaku cijenu svugdje moraju stići svojim automobilom.

Parkirnih mjesta, pogotovo na naplatu, ima posvuda, ali je u usporedbi sa brojem gostiju usred sezone, njihov broj nedovoljan pogotovo što se tiče zona grada bliže samom centru. Kada rezervirate smještaj u starom gradu Rovinja, pitajte vlasnike gdje ćete i kako parkirati. Većina vlasnika ima osigurano parkiralište u nekom drugom dijelu grada ili nude alternativna rješenja, ali preporučamo vam da to provjerite.

Parkirališta

 

Prednost Rovinja je njegova veličina. Naime, u Rovinju je sve blizu. Ako izuzmemo Rovinjsko selo i Kokuletovicu koji su udaljeni 4 kilometra od Rovinja, osim naselja Borik koji je na oko 30-40 minuta pješačenja, iz ostalih dijelova grada do centra možete stići za naviše 20-ak minuta lagane šetnje.

U Rovinju imate puno mogućnosti iznajmljivanja bicikala po dnevnim cijenama od oko 10 Eura. Kod nekih ćete vlasnika smještaja također imati na raspolaganju bicikle, ponekad i u cijeni boravka te vam zbog toga toplo preporučamo da Rovinj doživite šetajući i vozeći bicikl. Na taj ćete način također vrlo lako i brzo doći do centra Rovinja i do predivnih rovinjskih plaža.

Zatvorena parkirališta

Rovinj parkirališta

 

Zona 1, 2 i 3

Rovinj parkirališta