Rovinjska tržnica

Tržnica u Rovinju nalazi se u samom centru grada, sto metara sjeverno od Trga maršala Tita u smjeru luke i parkirališta Valdibora.

Okruženi gužvom boja, zvukova i mirisa, na tržnici zaista možete pronaći svega i svačega. Od domaćeg i svježeg voća i povrća, sireva, šparoga, gljiva, autohtonih istarskih proizvoda, likera, meda pa sve do svježe ribe u ribarnici koja se nalazi u sklopu tržnice.

Rovinjska tržnica

 

Cijene rovinjske tržnice nisu male, ali u usporedbi s voćem i povrćem koje inače kupujete u dućanima, na tržnici možete pronaći proizvode koji se uzgajaju na poljima u okolici Rovinja gdje masovna proizvodnja još nije uzela maha. Ti su proizvodi stoga puno ukusniji i zdraviji.

Nije uvijek lako prepoznati prodavače koji u ponudi imaju lokalne proizvode bez nečije pomoći, ali pokušajte ih sami otkriti. Nije pravilo, ali kod prodavača lokalnih namirnica vjerojatno nećete pronaći breskve, borovnice, naranče, banane ili ananas koji ne rastu u ovim krajevima, već plodove koji rastu u Istri i sazrijevaju u određeno doba godine. Kutije u kojima se prodaju, također vam mogu pomoći u otkrivanju porijekla proizvoda...

Rovinjska tržnica

 

Rovinjska ribarnica vrlo je bogata svježom, tek ulovljenom ribom kada vremenski uvijeti do dozvoljavaju te vam je stoga toplo preporučujemo. Barem jednom preskočite ručak ili večeru u restoranu i spremite sami svoj objed od plodova mora. Ovdje možete vidjeti vrste riba na koje možete naići.

Za one od vas koji žele sa sobom ponijeti neko sjećanje na Rovinj, u sklopu tržnice, u ljetnim mjesecima, nalaze se i štandovi s raznim suvenirima. Uzmite u obzir da malih dućana sa sličnom ponudom ima skoro u svim djelovima grada. Jedan od nama dražih je dućan Marije Šmit u ulici Arnolongo gdje možete kupiti lijepe i kvalitetne ručno izrađene torbice.

Rovinjska tržnica 1Rovinjska tržnica 2Rovinjska tržnica 3Rovinjska tržnica 4Rovinjska tržnica 5Rovinjska tržnica 6Rovinjska tržnica 7Rovinjska tržnica 8Rovinjska tržnica 9