Ekomuzej Kuća o batani u Rovinju

Kuća o batani međunarodno je nagrađivani muzej koji na izrazito moderan, zabavan i aktivan način oživljava bogatu rovinjsku ribarsku tradiciju, štiti materijalnu i nematerijalnu maritimnu kulturnu baštinu te čuva i prikazuje običaje ljudi koji su u Rovinju stoljećima živijeli povezani s morem i njegovim bogatstvima, uz poseban akcent na batanu, tradicionalnu rovinjsku ribarsku brodicu.

Cijeli projekt ekomuzeja Kuće o batani jedna je od glavnih rovinskih kulturnih ali i zabavnih atrakcija.

Projekt Ekomuzej batana nominiran za UNESCO-ovu listu

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske službeno je predložilo projekt 'Očuvanje nematerijalne baštine Rovinja kroz Ekomuzej batana', za upis na UNESCO-ovu svjetsku listu najboljih projekata očuvanja nematerijalne baštine u 2015. godini.

Ekomuzej Kuća o batani u Rovinju 1

 

Muzej je otvoren 2004. godine a nalazi se na adresi Obala P. Budicina 2 pored rovinjskog velikog mola.

Postav je vrlo interesantan, dinamičan i interaktivan tako da ćete u malom prostoru pronaći svakakve informacije: podatke o povijesti batane i načina života ribara i njihovih obitelji, drveni kostur batane, stare ribarske alate, snimku izrade nove batane, video priču, publikacije i još puno drugih vrijednih informacija.

Ekomuzej Kuća o batani u Rovinju 2

 

Kuća o batani otvorena je u sljedećim terminima:

Lipanj/srpanj/kolovoz/rujan (svi dani u tjednu):
10:00-14:00 i 19:00-23:00

Ostali mjeseci (svi dani osim ponedjeljka, te božićnih i novogodišnjih blagdana):
10:00-13:00 i 16:00-18:00.

Siječanj i veljača: posjete samo uz najavu!

ULAZNICE
Odrasli: 10 kn
Đaci i studenti: 5 kn
Umirovljenici: 5 kn
Članovi lokalne zajednice i Udruge/Ekomuzeja, kao i članovi AMMM-a, ICOM-a i HMD-a: besplatno

Ekomuzej Kuća o batani u Rovinju 1Ekomuzej Kuća o batani u Rovinju 2Ekomuzej Kuća o batani u Rovinju 3Ekomuzej Kuća o batani u Rovinju 4Ekomuzej Kuća o batani u Rovinju 5Ekomuzej Kuća o batani u Rovinju 6Ekomuzej Kuća o batani u Rovinju 7Ekomuzej Kuća o batani u Rovinju 8Ekomuzej Kuća o batani u Rovinju 9Ekomuzej Kuća o batani u Rovinju 10Ekomuzej Kuća o batani u Rovinju 11