Plaže u Rovinju: Moulin Rouge

Plaža Moulin Rouge u Uvali Lone, nova je gradska plaža u Rovinju uređena 2014. godine.

Moulin Rouge je prva plaža na južnoj strani grada Rovinja. Proteže se od kraja ACI marine, te prolazeći podno tri najluksuznija hotela (Hotela Monte Mulini, Hotela Lone i Hotela Eden), završava na samom ulazu u Park šumu Zlatni rt.

Plaže u Rovinju: Moulin Rouge

 

Taj dio obale, koji je ranije bio slabo posjećen zbog kamenite i neatraktivne obale sada je postao najposjećenijom plažom u Rovinju. Obala na sjevernom dijelu je poravnata karakterističnim bijelim betonom u modernom arhitektonskom stilu, a ukrašena je uređenim zelenim površinama. Samim time gosti imaju veliku površinu na kojoj mogu boraviti, a ulaz u more je olakšan sa nekoliko stepeništa.

Plaža je opremljena modernim pomagalom za ulazak u more osoba s invaliditetom.

Plaže u Rovinju: Moulin Rouge

 

Ispod Hotela Monte Mulini nalazi se novi Beach bar, nekoliko klupa za sjedenje, a pristup moru uređen je tako da je cijeli dio obale nasut oblutcima, idealnim za obitelji s djecom.

Plaže su također opremljene sa nekoliko kompleta tuševa, a u sklopu Beach bara nalazi se javni wc.

Prednosti plaže Moulin Rouge u Uvali Lone su blizina grada i luksuznih hotela, usluge Beach bara, tuševi i javni wc-i, a ponajviše oblutci koju karakteriziraju ovaj novi kompleks. Mana je dakako gužva koja je, pogotovo u srcu sezone neizbježna.

Parkirati ne možete blizu plaže jer se radi o dijelu grada zatvorenom za promet tako da ćete parkiralište moći pronaći u blizini košarkaških i teniskih terena, odnosno pored Hotela Eden. Južno od Hotela Eden nalazi se stepenište kojim ćete se za par minuta spustiti direktno na plažu Moulin Rouge.

Plaže u Rovinju: Moulin Rouge 0Plaže u Rovinju: Moulin Rouge 1Plaže u Rovinju: Moulin Rouge 2Plaže u Rovinju: Moulin Rouge 3Plaže u Rovinju: Moulin Rouge 4Plaže u Rovinju: Moulin Rouge 5Plaže u Rovinju: Moulin Rouge 6Plaže u Rovinju: Moulin Rouge 7

Plaže u Rovinju: Moulin Rouge - foto galerija (36)