Plaže u Rovinju: Otok Sv. Katarina

Otok Katarina jedan od najljepših otoka rovinjskog arhipelaga. Nalazi se na svega nekoliko stotina metara od centra grada tako da je do njega lako doći taxi brodicama koje sa malog mola odnosno Delfina polaze otprilike svakih sat vremena.

Na Otoku Katarina prevladava mediteranska makija i stara crnogorična šuma, a u blizini hotela uređeni su cvjetni parkovi i stazice. Na otoku se također nalazi kultivirani vinograd i pokoje staro stablo masline.

Google map

Najposjećenije plaže na otoku Katarina nalaze na istočnoj strani otoka a one su pretežno kamenite sa nekoliko pristupačnih i privlačnih uvala. Pored istih se nalazi najveći broj usluga koje se na otoku nude, a usluga ima zaista mnogo zbog prisutnosti Hotela Katarine. Možete stoga koristiti bazen, restoran, cafe bar, ronilački centar, iznajmljivanje wind surf opreme, teren za igranje odbojke na pijesku, pješčanik za djecu i ostale usluge koje će vaš boravak na otoku učiniti zanimljivim i ugodnim.

Na sjeverno-zapadnoj strani otoka nalaze se poznate stijene, Zlatna, Srebrna i Brončana. Tu su visoke stijene - i do 15-ak metara visine - koje se okomito spuštaju u more čija je dubina oko 3 i više metara. Te su stijene ujedno najatraktivnija lokacija na čitavom rovinjskom arhipelagu za one koji vole skokove u more. Upozoravamo vas da takve aktivnosti mogu biti i vrlo opasne, da dobro pripazite gdje skačete te da to radite isključivo na vašu vlastitu odgovornost!

Još vas moramo upozoriti da blizina otoka Katarine starogradskoj jezgri, velikom molu i luci Delfin znači i to da u blizini otoka vrlo često prolaze razne brodice. To su jahte, ribarice, gliseri, katamarani i ostala plovila, koji predstavljaju opasnost za sve one plivače koji uobičavaju izlaziti na pučinu. Na otoku Katarini plivajte bliže obali: zakonom je svim brodicama zabranjeno približavanje obali na više od 50 metara, ali činjenica je da se greškom ili nemarom to pravilo ponekad i zanemaruje.