Plaže u Rovinju: Crveni otok - Otok Sv. Andrije

Crveni otok, jedna od najpoznatijih turistička lokacija u Rovinju. U stvari se radi o dva umjetno povezana otoka: Otok Sv. Andrije i Otok Maškin.

Crveni otok se nalazi na petnaestak minuta vožnje brodom od centra grada. Taksi brodice, sa malog mola na glavnom gradskom trgu, odnosno sa pristaništa Delfin, polaze i dolaze sa Crvenog otoka svakih sat vremena. Plovidba do otoka vrlo je ugodna, prolazi se pored otoka Katarine, uvale Lone i Zlatnog rta koji će vas svojom ljepotom zasigurno očarati.

Plaže u Rovinju: Crveni otok - Otok Sv. Andrije

 

Na otoku prevladava mediteranska makija i stara crnogorična šuma, a u blizini hotela i apartmana uređeni su cvjetni parkovi i stazice. Godine 2002. Crveni otok pogodilo je jako nevrijeme tako da je poznata stogodišnja borova šuma, koja je mnogobrojnim gostima pružala hlad i zaklon od ljetnih vrućina, gotovo potpuno uništena. Najviše je štete prouzrokovala na otoku Maškin, nekada naširoko poznatom kao gay mjestu u Rovinju. Od tada je učinjeno puno da se otok uredi tako da možete ponovo uživati u njegovoj ljepoti.

Na otoku možete naći zaista veliki broj plaža. Najčešće su to kamenite plaže sa uobičajenim, iako rijetkim, Uvalama prekrivenim oblucima. Najposjećenije plaže su one koje se nalaze na južnoj strani otoka Sv. Andrije u blizini hotela i apartmana. Pored njih se nalazi veliki broj usluga, a to su: restoran, bazen, mini golf tereni, diver centar, odbojka na pijesku i mnoge ostale. Dio obale pored lučice te uz prolaz koji povezuje otoke zasut je šljunkom pa je pogodan za djecu i starije osobe.

Plaže u Rovinju: Crveni otok - Otok Sv. Andrije

 

Na zapadnoj strani otoka Sv. Andrija nalazi se nekoliko viših stijena koje omogućuje skakanje u more a na toj strani otoka ćete lakše pronaći svoj vlastiti kutak izbjegavajući gužvu i galamu.

Plaže na otoku Maškin su kamenite ili stjenovite sa pitomijim usjeklinama i manjim Uvalama. One najposjećenije nalaze se na južnoj strani otoka.

Na Crveni otok često dolaze gosti i domaći kupaći koji posjeduju vlastitu jahtu ili brodicu tako da pripazite prilikom ronjenja ili plivanja na pučinu.

Plaže u Rovinju: Crveni otok - Otok Sv. Andrije 0Plaže u Rovinju: Crveni otok - Otok Sv. Andrije 1Plaže u Rovinju: Crveni otok - Otok Sv. Andrije 2Plaže u Rovinju: Crveni otok - Otok Sv. Andrije 3Plaže u Rovinju: Crveni otok - Otok Sv. Andrije 4Plaže u Rovinju: Crveni otok - Otok Sv. Andrije 5Plaže u Rovinju: Crveni otok - Otok Sv. Andrije 6Plaže u Rovinju: Crveni otok - Otok Sv. Andrije 7

Plaže u Rovinju: Crveni otok - Otok Sv. Andrije - foto galerija (46)