Plaže u Rovinju: Uvala Cisterna / Uvala Bačvice

Uvala Cisterna i Uvala Bačvice udaljene su oko 6 km od Rovinja. Do tog dijela obale morate ići automobilom, i to cestom za Pulu, te skrenuti desno kod naselja Kokuletovica (koje je udaljeno 4 km od centra grada). Ta cesta vodi do autokampa Veštar, a da biste nastavili prema Uvali Cisterna morate ići neasfaltiranom šumskom cesticom koja skreće lijevo par desetaka metara prije ulaza u autokamp.

Skrenuti ćete lijevo prije autokampa Mon Paradis. te prateći put skretati desno dok ne dođete do same uvale.

Cestica se svake godine održava, krpaju se rupe i obrezuje se vegetacija tako da nećete oštetiti vaše vozilo iako morate pripaziti pri parkiranju uz grmlje i niska stabla.

Plaže u Rovinju: Uvala Cisterna / Uvala Bačvice

 

U Uvali Cisterna nalazi se Beach bar.

Na tom predjelu prevladava mediteranska makija u kojoj dominira primorski hrast (Quercus ilex). Od mjeseca kolovoza sigurno će vas privući žućkasto-zeleni plodovi drače (Paliurus spina - christi), žarko crveni plodovi divlje ruže (Rosa canina), ukusni plodovi kupine (Rubus fruticosus) i mnoge druge autohtone vrste koje u to doba godine daju vegetaciji posebnu draž.

Uvala Cisterna divlja je plaža blizu koje, osim Beach bara, nema sportskih, sanitarnih, niti ostalih usluga tako da vam preporučamo da ponesete sa sobom sve što vam je potrebno.

Plaže u Rovinju: Uvala Cisterna / Uvala Bačvice 2

 

Plaže u Uvali Cisterna i Uvali Bačvice među najljepšima su na cijeloj južnoj obali Rovinja. To su dvije velike uvale sa lijepim snježno bijelim oblucima, a na nekih 10-ak metara u moru nalazi se pješčana podloga na koju je moguće stati za vrijeme oseke. Zbog ljepote plaža u srpnju i kolovozu nećete uvijek naći mjesta, te vam preporučamo da slijedite primjer ostalih, iskusnijih kupača, te da na kupanje krenete što ranije planirajući po mogućnosti cjelodnevni boravak na moru. Također vam savjetujemo da sa sobom ponesete suncobran ili sličnu zaštitu od sunca pošto se u periodu od 11 do 15 sati ne preporuča izlaganju sunčevim zrakama.

Ukoliko dolazite sa automobilom, vidjeti ćete da se možete parkirati do same obale do koje vodi put, a ukoliko stignete dovoljno rano možete naći mjesto u sjeni obližnjih stabala.

Pošto je Uvala Cisterna dosta posjećena, naturistima preporučamo obližnje Uvalice gdje će moći pronaći svoj mir i intimu.

Dok ste na kupanju u Uvali Cisterna, iskoristite priliku i posjetite staru rimsku cisternu koja se nalazi uz samu obalu između uvale Cisterna i uvale Bačvice.

Plaže u Rovinju: Uvala Cisterna / Uvala Bačvice 1Plaže u Rovinju: Uvala Cisterna / Uvala Bačvice 2Plaže u Rovinju: Uvala Cisterna / Uvala Bačvice 3Plaže u Rovinju: Uvala Cisterna / Uvala Bačvice 4Plaže u Rovinju: Uvala Cisterna / Uvala Bačvice 5Plaže u Rovinju: Uvala Cisterna / Uvala Bačvice 6Plaže u Rovinju: Uvala Cisterna / Uvala Bačvice 7Plaže u Rovinju: Uvala Cisterna / Uvala Bačvice 8Plaže u Rovinju: Uvala Cisterna / Uvala Bačvice 9Plaže u Rovinju: Uvala Cisterna / Uvala Bačvice 10Plaže u Rovinju: Uvala Cisterna / Uvala Bačvice 11Plaže u Rovinju: Uvala Cisterna / Uvala Bačvice 12Plaže u Rovinju: Uvala Cisterna / Uvala Bačvice 13