Plaže u Rovinju: Autokamp Veštar

Uvala Veštar udaljena je oko 5 km od Rovinja. Da bi ste stigli do tog dijela obale morate ići prema Puli te skrenuti desno kod naselja Kokuletovica koje je udaljena 4 m od centra grada. Tom ćete cestom doći do ulaza u Autokamp Veštar u koji automobilom mogu ući samo korisnici kampa.

Ako želite koristiti usluge koje se nalaze unutar autokampa možete se tu parkirati i pješice nastaviti do obale (oko 200m).

Google map

U autokampu ćete naći restoran, market, tenis terene i druge sportske objekte, sanitarije za invalide, tuševe i ostalo. Automobilom možete doći i do same Uvale Veštar: morate ići neasfaltiranom šumskom cesticom koja skreće lijevo par desetaka metara prije ulaza u autokamp. Da biste stigli do Uvale Veštar pratite put tako da skrećete uvijek desno. Cestica se svake godine održava, krpaju se rupe i obrezuje se vegetacija tako da nećete oštetiti vaše vozilo iako do toga može doći pri parkiranju uz grmlje i niska stabla pored same obale.

Tu nema uređenih parkirnih mjesta a sam Autokamp Veštar neka je vrsta civilizacijske granice. Nakon kampa prostire se takozvana divlja obala do koje se dolazi mnogobrojnim šumskim putevima i gdje uglavnom nećete naći nikakve dodatne usluge.

Tom cesticom također dolazite do Autokampa Mon Paradis koji se nalazi tik uz južnu granicu Autokampa Veštar.

Na tom predjelu prevladava mediteranska makija u kojoj dominira primorski hrast (Quercus ilex). Od mjeseca kolovoza sigurno će vas privući žućkasto-zeleni plodovi drače (Paliurus spina - christi), žarko crveni plodovi divlje ruže (Rosa canina), ukusni plodovi kupine (Rubus fruticosus) i mnoge druge autohtone vrste koje u to doba godine daju vegetaciji posebnu draž.

Za kupanje možete birati između više različitih vrsta plaža. Ona najatraktivnija je sigurno plaža unutar autokampa, u sredini uvale, koja je sačinjena od finog sitnog šljunka a u moru od pijeska na kojem je poseban užitak hodati ili igrati se loptom.

Sjeverni dio je sačinjen od kamenja i okruglih kamenčića, te je rezerviran za naturiste a južni dio, sve do Rta Babo pa i dalje, pretežno je stjenovit sa manjim uvalicama pogodnijim za ulazak u more.

U Autokampu Veštar možete iznajmiti vez za vaše plovilo te na taj način iskoristiti ljetovanje za kupanje na udaljenijim plažama na južnoj strani Rovinja koje će vam dati svu potrebnu privatnost ako se volite kupati sami i uživati u ljepoti i zvukovima netaknute prirode.