Plaže u Rovinju: autokamp Polari

Uvala Polari i rt Eva (Punta Eva) udaljene su oko 3 km od centra grada, nalaze se unutar Autokampa Polari, a prostiru se oko 2 km južno od Turističkog naselja Villas Rubin.

Prevladava tipično mediteransko raslinje: crnogorica i održavani stari maslinici među kojima se nalaze parcele za kampiranje.

Obala je na tom dijelu pretežno kamenita, a neke su plaže popločene kamenim škrilama radi lakšeg pristupa moru.

Na sjevernoj strani Uvale Polari, uz granicu sa Villas Rubinom, nalazi se plaža sa šljunkom koje je pogodna za djecu. Pored same plaže napravljeno je dječje igralište sa ljuljačkama, klackalicama i toboganom, te održavana livada gdje su moguće igre s loptom, frizbijem i slično. Iako ne u Polarima već u Villas Rubinu, blizu je također jedan restoran, Wind surf centar i kompleks sportskih terena.

Spuštajući se do južnog djela Uvale Polari dolazimo do malog pristaništa i lučice koja je na korištenje gostima autokampa. U tom predjelu obala je kamenita i nije lako ući u vodu niti naći mjesto za sunčanje, blizu obale parkirane su kamp kućice a za ugodno kupanje smetaju i plovila koja su tu usidrena.

Nakon Uvale Polari dolazimo do Rta Eve (Punta Eva), naturističke plaže koja se proteže sve do kraja autokampa. Punta Eva nije striktno naturistička plaža utoliko što nije izolirana od drugog dijela kampa tako da tuda ponekad znaju prolaziti i kupati se osobe u kostimima. Tim osobama preporučamo da za svoje kupanje izaberu neko drugo mjesto radi pristojnosti prema naturistima.